Luc Steeno

Luc Steeno begon zijn zangcarrière halverwege de jaren tachtig, toen hij als imitator van Will Tura deelnam aan diverse soundmixwedstrijden. Hij kreeg een platencontract aangeboden en bracht in 1986 zijn eerste single uit: Hoe lang blijft liefde duren?. Het nummer, dat gecomponeerd werd door Will Tura, werd echter geen hit. In 1989 verscheen de single Ik mis je elke dag, een vertaling van het Duitstalige nummer Ich brauch' dich jeden Tag van Jean Frankfurter.

Steeno verkreeg met zijn versie landelijke bekendheid in Vlaanderen door op te treden in het VTM-programma Tien Om Te Zien. Later in het jaar scoorde hij hits met Eens was ik je beste vriend en Bel me, schrijf me, een duet met Sandra Kim. In 1990 traden Steeno en Kim samen op voor koning Boudewijn ter gelegenheid van de 60/40-viering in Brussel. Zij brachten daar het lied J'aime mon pays/Ik hou van mijn land ten gehore.

In 1992 volgde de single Hij speelde accordeon, geschreven en gecomponeerd door Jan Theys en John Terra. Dit werd Steeno's grootste hit. Het bereikte de top 10 van de Vlaamse hitlijsten en werd bekroond met de Radio 2 Zomerhit-trofee.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie